La PAH i la CGT interrompen la xerrada de les clàusules sòl per l’”explotació laboral” dels organitzadors

 La PAH i la CGT, amb el suport de tots els partits de l’oposició, van interrompre la xerrada sobre les clàusules sòl organitzada per l’Ajuntament i ADICAE, denunciant les males pràctiques laborals de l’entitat i increpant el ponent. Tot i això, es va omplir de veïns preocupats per la seva hipoteca.

“Demanem que l’acte es pari, l’equip de govern no ha tingut la valentia de fer-ho, i per això som aquí nosaltres”. Martín Navarro, del sindicat CGT, es mostrava indignat a la porta del Mercat Municipal minuts abans de la celebració de la xerrada Clàusules terra, clàusules nul·les: Reclama! organitzada per l’associació d’usuaris de banca ADICAE i l’Ajuntament de Molins de Rei.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Molins de Rei, el sindicat CGT i tots els partits de l’oposició (CUP, ERC, Molins Camina i ICV) van posar el crit al cel per la celebració d’aquesta xerrada. Denuncien que ADICAE és una entitat privada que cobra per assessorar a la gent pels abusos de la banca, i que és una tasca que hauria de fer el consistori de franc. A més, denuncien que l’associació ha estat condemnada judicialment per males pràctiques laborals cap als seus treballadors. “L’Ajuntament no pot ser col·laboracionista de l’explotació laboral”, lamenta Martín Navarro, que hi veu més draps bruts: “És una associació elitista, que cobra subvencions milionàries, i sospitem que és una tapadora per fer diners”.

Després d’intentar sense èxit que l’Ajuntament desconvoqués la xerrada, PAH, CGT, CUP, ERC, Molins Camina i ICV van assistir a l’acte. Ramon Maglione, de la PAH, anava repartint fullets i informant als assistents que el col·lectiu organitzaria una xerrada alternativa. “Molta gent que es troba afectada per abusos a la hipoteca no pot pagar ni aquestes associacions ni cap advocat”, va explicar, i va exigir a l’Ajuntament que obri un servei d’assessorament gratuït. “L’Ajuntament només es mou pel que li interessa, nosaltres estem oberts al diàleg, però ells estan completament immòbils”, va lamentar.

Mentre la quinzena de concentrats repartien fullets davant d’una de les portes del mercat, el ponent i els assistents a la xerrada van entrar a la sala Punt de Comerç del mercat per altres accessos. A l’hora d’inici prevista, la sala era completament plena, i els activistes hi van entrar per posar en escac al representant d’ADICAE, acusant l’entitat d’“explotadora” i preguntant-li: “Per què defenseu els consumidors i alhora exploteu els treballadors?”.

Davant de l’escomesa inicial de PAH i CGT, el membre d’ADICAE, Àlex Daudén, va aturar l’acte. Va explicar que s’havien plantejat no fer-lo però al final van creure que “era més important el dret a la informació dels consumidors”. Daudén va lamentar: “Que entre organitzacions socials ens ataquem és la pitjor estratègia”. Fins i tot va arribar a oferir als protestants aturar la xerrada: “Si voleu, no fem l’acte i no passa res, però sereu responsables que la gent que ha vingut no pugui conèixer els seus drets”. Davant d’aquesta proposta, els manifestants el van deixar prosseguir i la resta de la xerrada sí que es va desenvolupar amb normalitat.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s